Edunvalvonta

Lomautus

Jos sinut lomautetaan

  1. Ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimiston verkkosivuilla viimeistään työttömyyden/lomautuksen 1. päivänä.
  2. Kirjaudu verkkopalveluun pankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Työnhaku alkaa heti, kun olet vastannut verkkopalvelun kysymyksiin ja lähettänyt tiedot.
  3. Täytä päivärahahakemus liitteineen. Ota ennen hakemuksen lähettämistä yhteys luottamusmieheen, jos hakemuksessa on jokin epäselvä kohta. Muista, että sinun pitää ilmoittaa hakemuksessa, että haet aktiivisesti töitä lomautuksen aikana, vaikka lomautus olisi lyhytkestoinen. Jos ilmoitat, ettet hae aktiivisesti töitä, voi työttömyyskassa jättää päivärahan maksamatta.
  4. Lähetä päivärahahakemus työttömyyskassaasi, kun työttömyys/lomautus on kestänyt vähintään kaksi viikkoa. TATlaisten työttömyyskassa on JATTK.
  5. Mahdollinen yritystoiminta ja esim. yliopistossa kirjoilla olo on ilmoittettava aina TE-toimistoon.
  6. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kun hakemus on käsitelty, lähetetään päätös postitse ja maksuilmoitukset sähköisesti tai postitse. Käsittelijä ottaa sinuun yhteyttä, jos hakemukseen tarvitaan täydennystä.

JATTK-työttömyyskassa

Hietalahdenranta 13
00180 Helsinki