Jäsenyys

Jäsenyys

Kymmenen hyvää ja painavaa syytä kuulua ammattijärjestöön

  1. TAT ry huolehtii edunvalvonnastasi
   Parempi palkka, iloa työhön, aikaa elämälle ja muut paikalliset työsuhdeasiat kuntoon. Ammattijärjestön jäsenenä et ole yksin mahdollisessa ongelma-tilanteessa.
  2. Luottamusmiehen palvelut ja tuki työpaikalla
   Kun työpaikalla tapahtuu, on luottamusmies apunasi heti. Tai ainakin niin pian, kun saa asiat tietoonsa.
  3. Oikeusturva, ilmainen oikeusapu
   Jos ongelmatilanteita tulee, voit aina kääntyä ammattijärjestösi puoleen. Usein tilanne selkeytyy jo luottamusmiehen kanssa käydyissä keskusteluissa mutta mikäli ei, niin tarvittaessa luottamusmiehesi pyytää TTT ry:n lakimiehen neuvoja asiaan. Jopa maksuttomat palvelut ja asianajaja oikeudenkäyntiin ovat tarvittaessa jäsenen käytössä.
  4. Työsuhdeneuvonta
   TAT tuntee paikallisen tason ”pelikentän” erityispiirteineen. Jäsenelle hyviä vinkkejä ja viisautta työelämästä. Paljon tietämystä puhelinsoiton tai sähköpostin päässä.
  5. Työttömyysturva lomautus- ja työttömyystilanteessa
   Ansiosidonnainen on aina parempi kuin pelkkä peruspäiväraha. Pelkkä työttömyyskassan jäsenyys on kuitenkin uhkarohkeaa. Irtisanomis- ja lomautustilanteisiin kun usein liittyy aika isoja ongelmia, joihin pelkän kassan jäsenet eivät saa mitään apua.
  6. Erilaista koulutusta jäsenille ja luottamushenkilöille
   Oman osaamisen päivittämistä, kollegojen tapaamista, tietoa oman alan ajankohtaisista asioista, työhyvinvoinnin kursseja.
   Luottamushenkilöt saavat erityiskoulutuksen työelämän asiantuntijoiksi: perehtyvät työlainsäädäntöön ja työehtosopimuksiin, oppivat esiintymistä ja neuvottelutaitoja sekä tutustuvat uusiin ihmisiin.
  7. Jäsentapaamiset ja -tapahtumat, ostoedut
   Kivoja virkistystapahtumia, joissa voi laajentaa sosiaalista verkostoaan ja rentoutua saman alan ihmisten kanssa. Osaan tilaisuuksista voi ottaa myös perheen mukaan. Lisäksi liitot tarjoavat mm. merkittäviä alennuksia vakuutuspalveluista, polttoaine-alennuksia, lomamökkejä ja muita hienoja konkreettisia etuja joita kannattaa käyttää.
  8. Toimivat ja ajantasaiset verkkosivut apunasi kaikilla laitteilla
  9. Hyvä vakuutusturva
   Jäsenetuihin kuuluu myös esimerkiksi ympärivuotinen matkavakuutus, joillakin myös matkatavaravakuutus. Et tarvitse erillistä matkavakuutusta.
  10. Liitto vaikuttaa työelämän lainsäädäntöön ja solmii sopimuksia
   TTT, Pardia ja keskusjärjestö STTK ovat edunvalvojiasi yhteiskunnassa. Valtavasti työtä tehdään jatkuvasti myös tällä tasolla, jotta lait ja sopimukset tuovat jäsenillemme parhaan mahdollisen hyödyn ja edut työelämässä. Esimerkiksi viisipäiväinen työviikko, vuosiloma, äitiys- ja muut vanhempainvapaat ja jopa helatorstain vapaapäivä ovat palkansaaja-keskusjärjestöjen ajamia ja tupo-sopimuksissa neuvottelemia etuja joista kaikki nyt voivat nauttia. Eikä etujen puolustaminen ole vain historiaa – uusista lakien parannuksista ja etuuksista neuvotellaan ja sovitaan jatkuvasti.

+ Työelämän huippuammattilaiset palveluksessasi

TAT, TTT, Pardiassa ry:ssä ja ammattiliittojen keskusjärjestössä STTK:ssa työskentelee suomalaisten toimihenkilöiden työn parhaat asiantuntijat. Kaikki nämä tahot tekevät töitä sinun etujesi hoitamiseksi, kun olet TAT ry:n jäsen.

Jäsenyys kannattaa, TAT_markkinointi